Vintage Road Trip 2014

Vintage Road Trip 2014
Made By JVW

maandag 1 december 2014

Van liesblessure tot LadiesrunGoes


Trainen naar de Ladiesrun 


Hardlopen daar ben ik in Januari 2012 serieus mee begonnen. Ik liet me een paar mooie hardloopschoenen aanmeten van het merk Brooks. Ik ben nu al bezig aan mijn tweede paar en mijn derde paar zal ik over een tijdje moeten aanschaffen.
Goeie schoenen is erg belangrijk als je begint met lopen. Maar waarom kunnen deze mooie, goeie schoenen maar tot 1000 - 1500km mee?
Blijkbaar wordt de demping minder goed, waardoor je sneller blessures kunt oplopen.
Daarnaast lees ik dat als je minder loopt op je schoenen de demping toch ook na 1 tot 1,5 jaar niet meer goed is.
Dit betekend dat je schoenen er nog als nieuw uitzien, maar je toch toe bent aan nieuwe.

Wat ik ook nooit wist is dat je hardloopschoenen koopt die een maatje groter zijn, zodat je tenen ruimte hebben als je het warm krijgt. En het klopt, want voordat ik serieus ging hardlopen liep ik dus op veel te kleine schoenen. Ik moet toegeven de Brooks schoenen zijn super.

Samen met mijn schoenen en de podcast van Evy Gruyaert ging ik van start. De podcast die ik volgde tot de 5 km vond ik geweldig. Evy haar muziek keuzes en de peptalk zorgde ervoor dat ik ook echt fier op mijzelf kon zijn. Het is super handig dat ze precies zegt wat je moet doen. Luisteren en opvolgen wat er gezegd wordt. Ik vond het ideaal. (http://www.start-to-run.be/evy-gruyaert/)
Daarna heb ik op eigen inzicht en trainen bij een loopgroep tot de 10km getraind.

Liesblessure 

Ik heb ondertussen al aan een aantal loopjes meegedaan. Zo liep ik dit jaar nog mee met de ladiesrunGoes 5km. De ladiesrun 10km in Zoutelande moest ik dit jaar helaas overslaan door een liesblessure die ik opliep. Zeurende pijn na hardlopen, maar later ook na een intensieve dag werken. Hier heb ik dwars als ik ben veel te lang mee gelopen. Ik dacht dat rust wel zou helpen, maar het werd alleen maar erger.

Na meerdere malen aandringen van mijn vriend toch naar de fysiotherapeut gegaan. Die mij nu na zes behandelingen weer laat hardlopen en dat zonder pijn. Nu ik geen pijn meer heb besef ik mijzelf pas hoeveel last ik gehad heb van de blessure. Dus voor mij een wijze les. Blijf niet lopen met pijntjes!

Stap vooruit 

Vandaag 1 december 2014 schrijf ik mijzelf weer in voor de ladiesrunGoes 29 maart 2015. Ik wilde me eigenlijk inschrijven voor de 5 km. Ik loop eigenlijk alle loopjes met mijn zus en die ging voor de 7,5km. Ik heb mezelf uitgedaagd en sta ingeschreven voor de 7,5km.

Voor nu moet ik eerst mijn 10 lessen schema doorlopen die ik gekregen heb ik van de fysio.
Als ik deze 10 lessen volg kan ik 30minuten aan een stuk hardlopen.
Daarna zal ik gaan opbouwen van 5 tot 7,5km.

Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn trainingen! Genoeg over mij... Ik ben benieuwd of jullie hardlopen. Daag jij jezelf ook wel is uit?  Schrijf je jezelf ook wel is voor een ladiesrun of misschien wel marathon. En hoe doen jullie dat?

Veel loopplezier!

x

Mijn favoriete hardloopnummer op dit moment: